M2 Bradley на озброєнні ЗСУ / фото wikimedia.org

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому ЗСУ на Запорізькому напрямку не послали на прорив основної лінії оборони російських військ танки Т-64 і БМП-1/2/3, а відправили БМП M2 Bradley.

"M2 Bradley. Маса: 30 тонн. Броня: багатошарова рознесена, сталеві екрани, алюмінієва броня корпусу, ДЗ. Днище посилено сталевим листом. Борт тримає 14,5-мм, лоб - 25-мм, підкаліберний бронебійний. Це БМП, яка забезпечує максимальне виживання десанту. БМП-2. Маса: 15 тонн. Броня: сталева, катана, гомогенна. Верхній лист на ура прошивається 5,45-мм, не кажучи вже про інші калібри і наїзди на міни. БМП-2 не дають високого захисту десанту, зате, мають дуже непоганий показник плавучості", - зазначив він.

При цьому він задався питанням, яку техніку краще використовувати для прориву ворожої лінії оборони, засіяної мінами, фугасами, секретами з ПТРК і під масованим артилерійським вогнем, щоб не тільки виконати завдання, але і максимально зберегти життя особового складу.

"Кожен, хто задавався останні кілька днів питанням, чому не послали Т-64 і БМП-1/2/3 на прорив основної лінії, в моїх очах опускався з кожним разом все нижче і нижче, не як фахівець або експерт, а просто як людина. Тому, що навіть одне життя, цінніше 30/60 тонн металу", - вважає Коваленко.

Подробиці і відео жорсткого бою, в якому ЗСУ втратили кілька Bradley 

Днями у мережі опублікували відео запеклого бою на запорізькому напрямку. Повідомлялося, що під час цього бою ЗСУ втратили танк Leopard 2 і кілька БМП Bradley.

Попри втрату кількох одиниць техніки, воїни допомогли один одному вибратися і врятувалися без втрат серед особового складу.

Як зазначив військовий експерт Олег Жданов, російська пропаганда активно тиражує це відео, перебільшуючи втрати ЗСУ. Він закликав черпати інформацію з офіційних українських джерел.