Росія атакувала Київську область дронами і ракетами / фото t.me/pgo_gov_ua

Внаслідок масованої атаки дронами і ракетами на Київську область постраждали 11-річна дитина та 68-річний чоловік, його госпіталізували.

Також відомо про пошкодження приватних будинків, господарських будівель і автомобілів мирних жителів, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"Під час огляду місць подій виявлено уламки дронів та ракет, тип яких встановлюється. На місцях події працюють прокурори та слідчо-оперативні групи", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що Київська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).

За інформацією голови Київської ОВА Руслана Кравченка, пошкоджено п'ять будинків, три з яких - незначно: там пошкоджено фасади та вибито вікна. У двох інших будинках виникли пожежі, вони ліквідовані. Чоловіка, за його словами, вже прооперували, його життю нічого не загрожує.

"Уламками пошкоджено кілька автомобілів, а також вікна в одному з офісних приміщень", - додав чиновник.

Як стало відомо УНІАН, у Київській області вибух від уламків російської ракети повністю знищив житловий будинок, в якому жила жінка похилого віку. Спочатку на будинок впали уламки, й жінка спустилася до підвалу, тоді ж прогримів потужний вибух. Від будинку не залишилося нічого, але, на щастя, пенсіонерка жива, їй медична допомога не знадобилася.

Фото надали місцеві жителі
Росія атакувала Київську область дронами і ракетами / фото t.me/pgo_gov_ua
Росія атакувала Київську область дронами і ракетами / фото t.me/pgo_gov_ua

Атака Росії 2 червня - актуальне

Нагадаємо, за попередньою інформацією, вночі 2 червня сили протиповітряної оборони України збили 15 крилатих російських ракет і 21 безпілотник, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Повідомлялося, що ракети були випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря, а дрони летіли з півдня.

Вас також можуть зацікавити новини: