Ракета Х-101 коштує близько 13 млн доларів / фото з соцмереж

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що на останню велику ракетну атаку 16 грудня Кремль витратив $ 500 млн.

"Якщо брати за старими цінами, тому що у нас є дані з відкритих джерел, там 13 млн доларів коштує ракета Х-101 і 6,5 млн доларів одна ракета калібр. З калібрами простіше порахувати: якщо там брати 12 калібрів, то там виходить 78 мільйонів доларів. Якщо брати більше 50 ракет Х-101 (найдорожча ракета), але навіть якщо там X-555 з якоюсь залишковою вартістю (вони дешевше в два рази). Як не крути півмільярда доларів пішло в трубу", - сказав він у новому випуску програми "Аргумент".

Ігнат заявив, що Україні подібні атаки обходяться життями наших людей, а також окупанти вбивають інфраструктуру країни.

Ракетна атака РФ 16 грудня: деталі

16 грудня російські окупанти випустили 70 крилатих та 4 керовані авіаційні ракети по Україні, 60 з яких збили сили протиповітряної оборони. В результаті ударів уражено кілька об'єктів енергетичної інфраструктури та житлові будинки в Житомирській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що в результаті ракетної атаки росіян пошкоджено близько дев'яти об'єктів генерації. 

Компанія "Укренерго" оголосила, а потім припинила дію надзвичайної ситуації (blackout) в об'єднаній енергосистемі України після масованих російських ракетних ударів.