Міністр висловився про те, чому РФ почала саме зараз атакувати українські енергооб’єкти / скриншот

Російські війська змінили тактику ракетних обстрілів та почали атакувати не лише окремі регіони української промисловості, а всю енергетичну систему, щоб вплинути на економіку України.  Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. 

За його словами, під час зими 2022-2023 років росіяни атакували українські енергетичну інфраструктуру, щоб заморозити країну та зробити повний блекаут.

"Я абсолютно впевнений, що однією з причин (ракетних обстрілів по українським енергооб’єктам - УНІАН) є те, що ми почали експортувати електроенергію до Європейського Союзу. Я вважаю, що це геополітичне питання. Тому що це також дозволяє країнам ЄС рятуватися від Росії", - сказав він. 

Міністр також пояснив, що росіяни змінили тактику та почали атакувати українські енергооб’єкти саме зараз з метою негативного економічного впливу на галузь в Україні. 

За його словами, раніше вони атакували окремі регіони української промисловості та енергооб’єкти навколо цих регіонів, щоб зупинити виробництво та економіку цього регіону. 

"Тепер вони обирають такий підхід, щоб атакувати всю країну, атакувати всю енергетичну систему, щоб вплинути на промисловість і на нашу економіку", - наголосив Галущенко. 

Масовані ракетні удари РФ - стан енергосистеми України 

23 березня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що у разі якщо РФ поставила за мету зруйнувати греблю Дніпровської ГЕС, то ракетні атаки будуть повторюватися.

24 березня голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що внаслідок останніх російських ударів українська енергосистема зазнала збитків на щонайменше 100 мільйонів євро. 

Вас також можуть зацікавити новини: