РФ може днями обстріляти Україну ракетами, зазначив Коваленко / скріншот

Повноцінний боєкомплект для масованого ракетного удару по Україні у Росії буде готовий ближче до 10 лютого.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що активізацію бойових дій росіяни можуть поєднати з ракетним ударом по Україні, щоб "надати цій рефлексії якоїсь більшої значущості, ваги в інформаційному просторі".

"Але якщо говорити про ресурс накопичених ракет для масованого удару, то зараз він проміжний. Зараз їхній накопичувальний ресурс може становити до 30 ракет, різної номенклатури. Посилення ефекту від такого удару може бути здійснено паралельним застосуванням дронів Shahed-131/136, а також ракетного озброєння гібридного характеру - удари за допомогою ЗРК С-300/С-400", - зазначив експерт.

На його думку, Росія може значно раніше почати "виконання сценарію імітації масштабного, епічного наступу", не витримуючи термінів накопичення повноцінного боєкомплекту 10 лютого.

Скільки ракет у Росії в запасі - що повідомлялося

Як повідомляв секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у листопаді 2022-го, у РФ залишилося ракет ще для 3-4 масованих обстрілу України.

Пізніше начальник Головного управління розвідки Мініоборони Кирило Буданов говорив, що запасів крилатих ракет у РФ залишилося на дві-три масовані атаки по Україні.