Офіцер пояснив, що українські воїни мають зробити, щоб контрнаступ ЗСУ на Крим став можливим / колаж УНІАН з фото pixabay.com та скріншоту

Ветеран російсько-української війни, майор запасу Національної гвардії Олексій Гетьман вважає, що коли плацдарм на лівобережжі Дніпра буде створений, і туди переправлять додаткові сили, українська армія буде рухатися на північний захід Криму.

"Нам потрібно зробити плацдарм, який буде вздовж Дніпра щонайменше 20 кілометрів, і 20 кілометрів вглиб від берегової лінії", – сказав він в ефірі телемарафону. Експерт пояснив, що на такий плацдарм тоді можна перекидати важку техніку, додаткові сили.

"Зараз йде підготовка для створення плацдарму. Далі, коли він буде створений, коли ми туди переправимо додаткові сили, я впевнений, що ми будемо рухатись на північний захід Кримського півострову", – говорить Гетьман.

Відео дня

За його словами, наша ціль – це Армянськ і Скадовськ, а "далі подивимось". Експерт вважає, що для того, аби перешкоджати українським військам, росіяни можуть ослабити ділянку фронту на Запорізькому та Токмацькому напрямках і перекинути свої сили на Херсонщину.

У центрі уваги російсько-українська війна - сьогодні це варто знати

За даними ISW, станом на 16 січня Збройні сили України зберігають позиції на лівому березі Херсонської області на тлі позиційних боїв.

Як повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, російські окупанти намагаються вибити Сили оборони з плацдарму на лівому березі Дніпра на Херсонщині, але продовжується наша робота по його розширенню. Гуменюк зазначає, що розширенню плацдарму сприяють "переваги погоди певною мірою" і потужна бойова робота.

Вас також можуть зацікавити новини: