Олексій Гетьман розповів, як вплине на хід війни припинення допомоги Україні / фото 22 окрема механізована бригада

Без суттєвої підтримки України з боку партнерів Силам оборони буде важко протистояти російській агресії. Про це заявив ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман.

"Тієї допомоги, яку ми отримали, яку маємо вже отримати до того, як буде наступне рішення про додаткову допомогу, нам вистачить якраз орієнтовно до квітня, максимум до травня наступного року. Тому йде розмова про декілька місяців", – пояснив він в ефірі "Еспресо", коментуючи заяви про те, що Україна нібито може програти війну до літа 2024 року без підтримку з боку США та країн НАТО.

Він упевнений, що українським захисникам буде важко без суттєвої допомоги зі снарядами та засобами оборони. У найгіршому випадку, за його словами, може бути партизанська війна. 

Відео дня

"Ми ж бачили на початку повномасштабного, як ми дали відсіч, я думаю, що так само буде і якщо повторяться потужні наступальні дії росіян взимку. У гіршому випадку, що робити? Партизанська війна, а що ж робити", – додав він.

Допомога Україні: важливі новини

Через скорочення надходження військової допомоги від Заходу українські артилеристи на передовій вже вимушені економити боєприпаси. Журналісти BBC поспілкувалися з артилеристами 93-ї бригади – військові прогнозують, що ця зима на фронті не буде спокійною.

Раніше лідери країн Євросоюзу підтримали збільшення фінансування Європейського фонду миру, з якого виділяються кошти на закупівлю зброї для України. 

Тим часом у США вже кілька тижнів не можуть схвалити запит Джо Байдена на додаткове фінансування, де передбачені кошти і для України. Республіканці вимагають посилення південного кордону США, блокуючи при цьому законопроект про підтримку України. Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловлює впевненість, що Вашингтон таки затвердить нову допомогу для Києва

Вас також можуть зацікавити новини: