Розпад Росії неминучий, впевнений боєць / фото REUTERS

Заколот ПВК "Вагнер" у Росії породив ряд процесів і став сигналом для регіонів, що відокремитися від Москви реально, вважає колишній командир полку "Азов", майор ЗСУ та заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін.

"Це дійсно дуже важливі процеси, і вони обов'язково матимуть наслідки. Єдине - потрібно мати терпіння, потрібно розуміти, що це дуже великий механізм, який запущено. Тріщини в режимі сусідньої країни вже пішли, і вони будуть розширюватися. Звичайно ж, миттєвого результату на лінії фронту ми від цього не відчуємо", - зазначив він.

За його словами, заколот став свідченням того, що режим диктатора Путіна не всемогутній.

"І у першу чергу це сигнал навіть не стільки для фронту, скільки для тих регіонів РФ, які на цей час окуповані Російською Федерацією. Саме на цих територіях зараз будуть розвиватися дуже важливі процеси. Я вважаю, що Україна також повинна в них брати участь. Ми повинні підтримувати ті народності, які проживають на території Росії в їхніх спробах звільнитися, - заявив Жорін. - Це той правильний шлях, який чекає на Російську Федерацію, - повний розпад на вільні держави".

Розпад Росії - інші прогнози

Раніше російський опозиціонер, соціолог і екс-депутат Держдуми Ігор Яковенко заявляв, що розпад Російської Федерації в тій чи іншій мірі неминучий.

Також російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов зазначав, що розпад еліт в Росії вже почався, і надалі цей процес буде тільки прискорюватися. За його словами, рівень невдоволення путінським правлінням серед бізнесменів високий.

Вас також можуть зацікавити новини: