Путін втратив довіру безнесменів / фото REUTERS

Розпад еліт в Росії вже почався, і надалі цей процес буде тільки прискорюватися. Рівень невдоволення путінським правлінням серед бізнесменів високий.

Впевненість у цьому висловив російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, коментуючи останню зустріч кремлівського диктатора Володимира Путіна з представниками великого бізнесу і те, як деякі з них відмовилися від цієї зустрічі.

"Ця зустріч носила принципово новий характер. Вперше з РСПП (російський союз промисловців і підприємців) був масовий вихід бізнесменів. 15 осіб вийшли з його складу, склали повноваження аби не йти зустрічатися з Путіним. Це ж унікальна ситуація. Раніше люди доплачували гроші, щоб зустрітися з ним, а зараз вони думають, як би звідти втекти", - зазначив експерт.

При цьому Пономарьов акцентував, що серед тих, хто "втік" - відомі особистості: "Наприклад, Алішер Усманов, який взагалі сказав, що він їде жити в Узбекистан і буде працювати там. Або син відомого письменника Степан Солженіцин".

Розпад РФ неминучий - прогнози і думки

Як писав УНІАН, секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує, що розпад РФ розпочнеться найближчим часом. Він упевнений, що процес фрагментації Росії почнеться з Кавказу.

Екс-депутат Держдуми Ігор Яковенко вважає, що у Росії вже з'явилися передумови для її розпаду після завершення повномасштабної війни проти України. Він не сумнівається, що розпад РФ в тій чи іншій мірі неминучий.