Маломуж похвалив командування ЗСУ за правильну стратегію / колаж УНІАН, фото УНІАН, wikipedia.org

Попри чисельну перевагу, російський технічний та мобілізаційний ресурс є обмеженим. Підтримувати інтенсивність боїв на поточному рівні агресор зможе лише до середини літа, розповів в інтерв’ю 24 Каналу генерал армії у відставці, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

За його словами, командування ЗСУ обрало правильну стратегію на виснаження ворожих резервів. Щоденні втрати на рівні близько тисячі бійців є колосальним ударом по резервах живої сили та загалом моральному стану окупаційної армії, вважає Маломуж.

"Зараз ми бачимо, що триває фізичне, моральне й технологічне вичерпання сил ворога. Україна щодня нейтралізує десятки танків, БМП, ракетні системи – все це серйозний удар, навіть попри те, що в окупантів працює військово-промисловий комплекс. Росіяни ще багато всього мають. На такому ж рівні можуть триматися ще декілька місяців. Поки в них є ресурс, але, думаю, він вичерпається до червня – липня, коли ми отримаємо надпотужне озброєння, а особливо боєприпаси різних типів", – наголосив він.

Відео дня

Втрати Росії на фронті: останні новини

Як писав УНІАН, лише за минулу добу і втрати Росії на фронті склали близько 700 осіб. Загалом же від початку повномасштабного вторгнення агресор втратив понад 433 тисячі солдатів, 6,8 тисяч танків, 13 тисяч бронемашин, 10, тисяч артилерійських систем та купу іншої техніки.

Як розповідають українські бійці, в штурмах росіяни часом втрачають до 70% складу своїх штурмових груп. Зокрема, так відбувається в боях на українському плацдармі в Кринках.

Вас також можуть зацікавити новини: