"Міноборони не свербить щодо зміцнення кордонів": Пригожин розлютився через ДРГ під Бєлгородом

За його словами, відсіч давали тільки прикордонники.

Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що російська влада ніяк не турбується про захист кордону, саме тому ДРГ заходять туди вільно і часто.

Як повідомляє прес-служба Пригожина, він вважає, що "спецоперація" перейшла у "фазу війни". Втім, військово-політичне керівництво РФ на це не реагує.

"Вже не вперше у Білгородській, Курській, Брянській областях гримлять вибухи і гинуть люди... І прикордонники все, що роблять - просто документи перевіряють. Тому відсіч цьому ДРГ, я думаю, що сміливо, з усією відповідальністю, давали саме прикордонники. А ось де були військові тоді, коли прорвалася ДРГ – це велике питання, яке треба поставити керівництву військового відомства", - зазначив Пригожин.

Він наголосив, що "військовому відомству не свербить з приводу зміцнення наших кордонів, звідки може піти українська армія". Втім, саме цим Міноборони й повинно займатися, наголосив терорист.

"Якщо вони наступати не можуть, це не Міністерство наступу, а Міністерство оборони, тому обороняти свою країну вони зобов'язані. А те, що зараз вони розповідають, як вони прийшли на допомогу, це не що інше, як чергова піар-акція від невмілих піарників", - заявив він.

ДРГ під Бєлгородом

У понеділок, 22 травня, бійці "російського добровольчого корпусу" здійснили нові рейди по населених пунктах у Брянській і Бєлгородській областях.

За кілька годин росіяни заявили про оточення російського КПП "Грайворон". Воно розташоване поблизу сховища ядерної зброї, а потім в ГУР заявили, що на території Бєлгородської області операцію проводять представники "Легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу". Мета - створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців.

Вас також можуть зацікавити новини: