Українській стороні загрожують проблеми у війні, попередив експерт / колаж з фото УНІАН та 93 ОМБр Холодний Яр

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває, і поки що українська сторона не отримала пакет допомоги, який необхідний для контрнаступальних дій.

Аналітик London's Royal United Services Institute (RUSI) Метью Севілл вважає, що в поточному році "немає реальних перспектив контрнаступу". Думку експерта опублікувала британська газета The Guardian. За прогнозом британського аналітика, наступний рік буде важким. "...цілком можливо, що Україні доведеться поступитися ще більшою кількістю територій, перш ніж вона стабілізується", - заявив Севілл.

Експерт також сказав, що українській владі потрібно знайти спосіб мобілізувати більше молоді, яку вона "досі намагалася захистити". "Середній вік української армії - 43 роки, ...а це означає, що Україні доведеться мобілізувати більше молодих людей", - додав аналітик.

Відео дня

Західна допомога та мобілізація в Україні 2024 - останні новини

На тлі того, що США тривалий час не надавали Україні необхідної військової допомоги, росіяни почали рухатися вперед на фронті. У нашій країні говорили і про брак снарядів, і про недостатню кількість воїнів у лавах Сил оборони.

Українська влада вже схвалила новий закон про мобілізацію, в якому передбачено посилення мобілізаційних заходів. Крім того, у Штатах ухвалили закон, в якому на допомогу нашій країні передбачено виділення десятків мільярдів доларів. Повідомлялося, що допомога США Україні вже скоро може опинитися на українській території.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прогнозували, що ситуація на фронті в Україні може погіршуватися, особливо, якщо загарбники посилять свої атаки, щоб скористатися обмеженим вікном можливостей до прибуття допомоги від Штатів.

Вас також можуть зацікавити новини: