Євген Дикий розповів, в які терміни Україна має мобілізувати півмільйона людей / фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Озвучена цифра про додаткову мобілізацію 450-500 тисяч осіб – це "найскромніше побажання", і набрати цю кількість людей необхідно за кілька місяців, а не за рік. Таку думку висловив ветеран АТО, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Ця цифра 450-500 тисяч осіб – це Генштаб озвучив найскромніше побажання, яке тільки може бути. Я б сказав, що по-хорошому нам треба півмільйона додати за короткий період. Тобто не за рік, не розтягувати це по 40-50 тисяч на місяць, а півмільйона набрати за цю зиму, тобто десь за 3-4 місяці. Ще швидше це просто фізично неможливо", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

За словами Дикого, аби досягти цієї мети за 3-4 місяці, необхідно "шалено напружитися". Крім того, варто внести зміни до законодавства "під Новий рік". 

Відео дня

"Зробити правильну рамку для цієї мобілізації. Далі – звернутися до суспільства з тим, щоб цій мобілізації не просто не опиралися, а навпаки. Якщо одночасно набирати півмільйона людей за 3-4 місяці, а я вважаю, що це критична потреба, треба буде звертатися і до суспільства, і до волонтерів, щоб допомогли одягнути і так далі одночасно цю кількість людей", – резюмував ветеран АТО. 

Мобілізація в Україні

19 грудня під час прес-конференції за підсумками 2023 року президент України Володимир Зеленський повідомив, що військові запропонували провести мобілізацію ще 450-500 тисяч осіб. При цьому він наголосив, що закон, де йтиметься про мобілізацію жінок, у разі його ухвалення парламентом, він підписувати не буде.

Майор запасу НГУ Олексій Гетьман зазначив, що мобілізувати 500 тисяч осіб Україна може і впродовж трьох місяців. За його словами, такі заходи потрібні  для проведення ротації та планування дій на наступний рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: