Іван Тимочко висловився про можливу мобілізацію засуджених / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Можлива мобілізація в Україні засуджених у центрі уваги, у нашій державі з таких осіб не можуть утворювати батальйони чи приватні військові компанії.

В українській державі мобілізаційні заходи мають бути справедливими, тобто кожен - потенційний військовозобов'язаний, і призивати потрібно не за соціальним чи професійним становищем, а як громадянина, поділився думкою очільник Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко з "24 Каналом".

"Питання у тому, як це розглядають (мобілізацію ув’язнених, - Ред.). Просто розподіляти у військових частинах? Це звичайні бійці будуть. Створювати якісь батальйони в'язнів? У нас немає загороджувальних загонів. У нас не тоталітарна країна, у нас не можуть в'язничні батальйони утворювати чи приватні військові компанії з в’язнів…", - зазначив співбесідник.

Відео дня

У центрі уваги війна в Україні - що варто знати про мобілізацію

13 березня стало відомо, що у Верховній Раді України зареєстрували проект закону №11079, яким передбачено умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби під час особливого періоду за умови підписання контракту.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська говорив, що в нашій країні варто мобілізовувати людей, які засуджені за корупцію, а також тих, хто порушив правила дорожнього руху. На думку командира батальйону "Свобода", майора Нацгвардії Петра Кузика, людину, яка обкрадала армію, на війні можуть застрелити свої ж

Вас також можуть зацікавити новини: