Володимир Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію / фото REUTERS

Підписавши указ про часткову мобілізацію в Росії, президент РФ Володимир Путін не вирішив жодної проблеми, а створив передумови для десятка нових.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Напівзаходи політичного імпотенту. Саме так я можу охарактеризувати підписання Путіним указу про часткову мобілізацію в Росії. Російська армія зараз перебуває у критичній ситуації через відсутність повноцінної компенсації втрат, які вона несе в Україні. Прихована мобілізація добровольців – не допомагає, зеки, що збираються по виправних колоніях, так само не вирішили питання", – зазначив Коваленко.

"Сьогодні вранці президент Росії оголошує часткову, а не загальну, мобілізацію в країні. Часткову мобілізацію, яка так само не вирішить абсолютно ніяких проблем російської армії. Ні кількісних, ні професійних, ніяких. А навіть більшою мірою їх додасть. Адже, так чи інакше, а це буде примусова форма мобілізації. А там де примус, завжди знаходиться місце непокори", – додав експерт.

Коваленко прогнозує, що поступово в новинних стрічках російських ЗМІ будуть з'являтися повідомлення про відмовників, дезертирів та бунти на рівні підрозділу або навіть військової частини.

Нагадавши, президент РФ Путін 21 вересня оголосив часткову мобілізацію в Росії. У своєму зверненні він також пригрозив всьому світу ядерною зброєю.

Вас також можуть зацікавити новини: