Тарас Березовець прокоментував мобілізацію в Україні / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Людей на фронті завжди не вистачає, і проведення нової мобілізації в Україні є надзвичайно важливим питанням. Про це сказав офіцер Збройних сил та військовий бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець.

В ефірі "24 каналу" він наголосив, що мобілізація насамперед потрібна для того, щоб провести заміну та поповнення тих бригад, які боронять Україну на фронті вже два роки. За його словами, це надзвичайно нагальне питання.

Березовець зазначив, що багато військових від початку повномасштабної війни проти України були на ротації чи на відпустці невеликий час. Але є й ті, хто не був на ротації взагалі.

Відео дня

Він наголосив, що постійно воювати не може навіть фізично здорова людина. У цьому звʼязку заміна бойових підрозділів є пріоритетним завданням.

Мобілізація в Україні: останні новини

В Україні вже кілька місяців ведеться робота над новим законопроектом про мобілізацію. Його мета, зокрема, полягає в удосконаленні процесу військового обліку, на якому мають перебувати всі військовозобов'язані громадяни України віком від 18 до 60 років. Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський наголосив, що всі будуть перебувати на військовому обліку і будуть, відповідно, або мати право на відстрочку від призову, або на бронювання. 

Варто зазначити, що комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки завершив розгляд 4269 поправок народних депутатів про мобілізацію, але рішення ще не ухвалено. Про це повідомила член цього комітету Ірина Фріз. Водночас народний депутат Роман Костенко не виключає, що парламент може розпочати розглядати законопроект в сесійній залі у другому читанні в середині квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: