Окупанти тероризують населення на окупованих територіях / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

У Херсонській області російські військові забирають у місцевих мешканців човни та інші плавзасоби.

"На тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники обшукують будинки та вилучають човни та інші плавзасоби. Раніше такі дії вчинялися перед відходом з правобережної частини Херсонської області та для проведення диверсійних дій", - повідомляє Генштаб ЗСУ.

Тим часом знищивши понад 80% житлового фонду Маріуполя Донецької області, ворог пропонує жертвам цих бомбардувань отримати житло в новобудовах на околицях зруйнованого міста. 

Відео дня

"Втім, розраховуючи на те, що разом із житлом були знищені документи, які підтверджують право власності, окупанти цинічно висувають обов'язкову умову їх наявності для отримання нового житла", - наголошують у Генштабі.

Ситуація на Херсонщині

Росіяни регулярно обстрілюють Херсонську область. Так, Росія 21 лютого 2023 року обстріляла з "Градів" Херсон, у місті зафіксували близько 20 вибухів.

21 людина у Херсоні постраждала внаслідок обстрілів армії РФ, з них п'ять загинуло.

Нещодавно на південь окупованої частини Херсонської області завезли 200 російських гвардійців, щоб придушувати бунти, які виникають серед росіян через невдоволеність командуванням. 

Вас також можуть зацікавити новини: