Росіяни в Україні за добу зазнали багато провалів / фото wikimedia.org

Триває повномасштабна війна в Україні - за добу між нашими захисниками та російськими загарбниками відбулося 69 бойових зіткнень, на низці напрямків вороги намагалися здійснювати штурмові дії та зазнали провалів.

На Мар’їнському напрямку біля Новомихайлівки й Мар’їнки воїни відбили 24 атаки з боку супротивника, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у своєму ранковому зведенні у понеділок, 13 листопада. На Авдіївському напрямку вороги продовжують намагатися взяти в оточення Авдіївку, українські бійці стійко тримають оборону й завдають РФ значних втрат.

"Безуспішними були наступальні дії противника південно-східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного Донецької області. Тут Силами оборони відбито 17 атак", - зазначили у Генштабі.

Відео дня

Захисники відбили 11 ворожих атак на Куп’янському напрямку - супротивники марно намагалися здійснювати штурмові дії за підтримки авіації біля Кислівки, Іванівки, Петропавлівки й Синьківки.

На Бахмутському напрямку воїни відбили близько 10 російських атак біля Андріївки, східніше Кліщіївки й Дубово-Василівки. Супротивник використовував авіацію.

"На Лиманському напрямку, за підтримки авіації, противник вів безуспішні штурмові дії біля Новоєгорівки Луганської області, де наші воїни відбили чотири атаки", - додали у Генштабі.

На Шахтарському напрямку супротивники марно намагалися здійснювати штурми за підтримки авіації біля Старомайорського - там відбито дві атаки.

Важливі новини України - сьогодні це варто знати

Російські загарбники вже тривалий час намагаються наступати на низці напрямків в нашій державі, у тому числі на Донбасі. Супротивники на початку жовтня "оживилися" біля Авдіївки.

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, у районі Авдіївки зараз сконцентровано найбільшу ворожу масу сил і засобів на протяжність фронту, оскільки російському диктатору Володимиру Путіну, зокрема, до Нового року потрібно досягти на фронті хоч якоїсь "перемоги", яку можна буде "згодувати" людям як щось епічне.

Вас також можуть зацікавити новини: