Неможливо підтвердити, що це за форми, тільки за супутниковими знімками / фото ua.depositphotos.com

На двох нових супутникових знімках видно невідомі білі фігури на даху четвертого реактора Запорізької АЕС.

Знімки, зроблені компанією супутникових знімків Planet Labs, були зроблені 5 липня - на наступний день після того, як президент України Володимир Зеленський заявив, що на станції могла бути закладена вибухівка, пише Sky News.

На самому чіткому зі знімків, зроблених о 07:51, видно п'ять білих фігур. На другому знімку, зробленому о 10:16, видно лише три білі фігури. На третьому зображенні, зробленому за кілька годин до двох інших, не видно білих фігур, при цьому Planet Labs позначила зображення як зроблене о 05:27 ранку.

Відео дня

"Це може бути пов'язано зі зміною освітлення, але це непереконливо. Неможливо підтвердити, що це за форми, тільки за супутниковими знімками", - зазначають журналісти.

На жодному із супутникових знімків, надісланих Sky News, жодних змін на даху третього реактора не видно.

Ситуація на ЗАЕС - останні новини

"Енергоатом" попередив про нову загрозу від діяльності росіян на окупованій Запорізькій атомній електростанції - довіряють управління найбільшим атомним об'єктом Європи є недосвідчені фахівці з РФ, які зовсім не мають необхідних знань і навичок.

Росіянин збираються перевести в режим "гарячої зупинки" енергоблок № 4 на Запорізькій АЕС у місті Енергодар, тим самим підвищуючи ризик катастрофи.

Вас також можуть зацікавити новини: