На півдні спостерігається підвищена кількість безпілотних шпигунів

Противник значно активізував розвідку вздовж лінії фронту.

На півдні країни, зокрема, на Херсонщині загарбники запустили багато безпілотних шпигунів.  

Як повідомляє оперативне командування "Південь", оперативна обстановка в зоні його відповідальності напружена, ворог обороняється та веде контрбатарейну боротьбу. 

В той же час, за минулу добу він значно активізував безпілотну розвідку. "Близько двох десятків повітряних шпигунів ворог запустив вздовж лінії фронту", - розповіли військові.

Також зазначається, що в Чорному морі корабельне угруповання противника продовжує маневрувати за південно-східним узбережжям Криму в бік Новоросійська. На чергуванні перебуває дев’ять кораблів, серед яких два ракетоносії – надводний та підводний. До пуску можуть бути готовими 12 ракет типу "Калібр".

За даними "Півдня", рівень ракетної загрози залишається досить високим, актуальна також мінна небезпека в прибережній зоні.

Нічна атака дронами

В командуванні нагадали, що вночі противник вночі атакував південні регіони з наземних реактивних систем і з повітря. Зокрема, по Миколаєву він вдарив реактивними снарядами. Пошкодження зазнав п’ятиповерховий житловий будинок, заклад освіти, зруйновано двоповерхову будівлю хлібозаводу. Троє цивільних отримали поранення і травми.

Також по Бериславському району Херсонщини два літаки Су-35 скинули чотири бомби КАБ-500. 

По Херсону ворог завдав шість ударів. В прибережних населених пунктах пошкоджено до десятка приватних обійсть, двоє цивільних загинули, троє отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: