Українські військові стійко тримають оборону / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На східному фронті українські військові відбили чергові наступи російських окупантів, зокрема на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Як йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ, противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На цих ділянках фронту тривають важкі бої - протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень.

Відео дня

Так, на Куп’янському напрямку українські військові стійко тримають оборону. Зокрема, протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії південніше Масютівки та завдали авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області.

Крім того, на Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії східніше Веселого Донецької області.

"На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського Донецької області. Також, противник здійснив спроби відновити втрачене положення північно-західніше Курдюмівки Донецької області, успіху не мав", - йдеться у повідомленні. 

Водночас, на Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки.

За даними Генштабу, також у північній частині Старомайорського Донецької області противник здійснив невдалу спробу відновлення втраченого положення.

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби українські військові ліквідували ще півтисячі російських загарбників. Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні близько 237,6 тисяч своїх військових.

Тим часом Міноборони України повідомило, що російські окупанти два дні поспіль активно наступають на Куп'янському напрямку на Харківщині, а українські військові тримають оборону. Водночас на Бахмутському напрямку Сили оборони поступово рухаються вперед. Зокрема, на південному флангу довкола Бахмута щодня є просування.

Вас також можуть зацікавити новини: