Житель Сумської області понад рік переховував трофейний російський танк / gp.gov.ua

У Сумській області українець понад рік переховував у своєму дворі трофейний російський танк. Зараз його передали на потреби Збройних сил України.

Як повідомляє Сумська обласна прокуратура, танк Т-80 визнано речовим доказом у кримінальному провадженні за фактом обстрілу Тростянецької лікарні.

23 березня 2022 року під час окупації міста Тростянець російські військові з танка Т-80 обстріляли міську лікарню. Під час розслідування вдалось встановити військовослужбовця РФ, який віддав наказ про здійснення прицільних пострілів по будівлі лікарні. Це був командир танка 6-ї танкової роти 12-го гвардійського танкового полку "Шепетівський" 4-ї гвардійської танкової дивізії "Кантимирівська".

Відео дня
Трофейний Т-80 / gp.gov.ua

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нього за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Наразі справа перебуває на стадії підготовчого судового засідання, вирішується питання щодо проведення спеціального судового розгляду.

Танк передали ЗСУ / gp.gov.ua

Схожі новини

Українці виявляють неабияку сміливість, викрадаючи російську техніку та боєприпаси просто з-під носа окупантів. Раніше ми розповідали, як жителька села Перемога на Київщині "віджала" в російських окупантів цинк з боєприпасами та передала українським захисникам.

Зголом стало відомо, що житель Херсонщини Андрій Грушко викрав ворожий "УРАЛ", щоб допомогти українським захисникам.

Вас також можуть зацікавити новини: