Росіяни запустили Україною "Калібри" / фото Міноборони РФ, Facebook

В ніч проти 13 липня в Україні оголосили масштабну тривогу. Російські загарбники випустили по нашій країні ракети "Калібр" та БпЛА. У Києві під час гасіння пожежі в одному із будинків виявили тіло загиблого.

Про пуски ракет повідомили в Повітряних силах ЗСУ біля 00:00. На Миколаївщині та Херсонщині було оголошено ракетну небезпеку. Крім того, на Київщині було оголошено загрозу застосування ворогом ударних БпЛА.

Згодом тривога поширилася на інші регіони країни. О 00:28 у ПС ЗСУ заявили про рух ракет у напрямку Вінницької, Житомирської та Черкаської областей. Проте вони змінили курс. Вже о 00:37 військові попередили, що "Калібри" прямують на Захід.

Відео дня

Станом на 00:45 карта тривог в Україні виглядає так:

скріншот

Оновлено 00:56: Тривогу оголосили на Донеччині.

Оновлено 01:11: У Херсонській та Миколаївській області загроза застосування ударних дронів, повідомляють у ПС ЗСУ.

Тим часом на Хмельниччині пролунали вибухи. 

"В області триває "Повітряна тривога". В області було чути звуки  вибухів. Прохання до усіх залишатися в укриттях!", – наголосили в Хмельницькій ОВА.

Оновлено 01:27: У повітряному просторі Киїської області зафіксовано БпЛА.

"Сили ППО працюють по цілях. Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", – наголосили в Київській ОВА.

Пізінше начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що на підступах до Києва працює ППО.

Оновлено 01:37: У Києві працює ППО, повідомляють у Київській міській військовій адміністрації.

Оновлено 01:46: Внаслідок повітряної атаки на Київ, станом на 01:39 в Соломянському районы столиці зафіксовано ймовірне падіння уламків.

"Пошкодження та постраждалі уточняються. Екстрені служби виїхали на місце пригоди. Інформація уточнюється", – повідомили в КМВА.

Оновлено 01:54: У КМВА додали, що внаслідок повітряної атаки на Київ також зафіксовано ймовірне падіння уламків:

  • в Шевченківському р-ні на 5-й поверх багатоповерхового житлового будинку;
  •  в Дарницькому р-ні, попередньо на технічний поверх багатоповерхового житлового будинку.

Екстрені служби виїхали на місця. Інформація про ошкодження та постраждалих уточняється.

Водночас міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що через вибухи в столиці було кілька викликів екстрених служб – у Соломʼянському, Шевченківському, Подільському та Дарницькому районах.

"Всі служби слідують на місця. Деталі – згодом", – зазначив мер столиці.

Оновлено 02:08: "У Дарницькому районі внаслідок падіння уламків сталося руйнування фасаду житлового будинку на рівні технічного поверху. Попередньо, є травмовані. У Шевченківському районі – загоряння на балконі багатоквартирного будинку. Всі служби працюють на місцях", – заявив Кличко.

Оновлено 02:13: У КМВА показали фото наслідків падіння уламків дрона у Дарницькому районі. Водночас Кличко повідомив, що в цьому районі госпіталізували двох людей. 

Наслідки падіння уламків у Дарницькому районі / фото КМВА

Оновлено 02:18: У КМВА також показали наслідки падіння уламків в Соломʼянському районі столиці. 

Наслідки падіння уламків у Соломʼянському районі / фото КМВА

Наслідки падіння уламків у Соломʼянському районі / фото КМВА

Тим часом Віталій Кличко повідомляє про загоряння в нежитловій будівлі у Подільському районі Києва. На місці працюють пожежно-рятувальні служби.

Оновлено 02:35: У КМВА опублікували нові фото падіння уламків БпЛА на багатоповерхівку у Дарницькому районі Києва. На кадрах видно, що замість стіни у квартирі – величезна діра.

Раніше там уточнили, що в Дарницькому районі в результаті падіння уламків є двоє травмованих: дівчина 18 років та чоловік 25 років, у обох осколкові поранення від скла.

Наслідки падіння уламків у Дарницькому районі / фото КМВА
Наслідки падіння уламків у Дарницькому районі / фото КМВА

Водночас Кличко повідомив, що за адресами викликів медиків у Подільський, Соломʼянський та Дніпровський райони постраждалих від російської атаки наразі немає. Двох постраждалих госпіталізували в Дарницькому районі столиці. Ще двом у Шевченківському районі надали  допомогу на місці.

У Повітряних силах ЗСУ наголосили, що у Києві зберігається загроза застосування ударних БпЛА.

Оновлено 2:40: На Заході України – відбій ракетної загрози.

Оновлено 02:53: У Подільському районі Києва під час гасіння загоряння в багатоквартирному житловому будинку виявили тіло загиблого, повідомив Кличко.

Оновлено 03:14: У більшості регіонів пролунав відбій повітряної тривоги. "Червоними" станом на цю мить залишаються Київська, Черкаська, Кіровоградська, Полтавська області, а також Крим і Луганщина, де тривога триває вже кілька місяців.

Оновлено 03:40: У КМВА підбили перші підсумки нічної атаки дронів на Київ.

"505 день повномасштабного вторгнення рф в Україну. Третій день поспіль Київ атакують баражуючі боєприпаси "Shahed". Цієї ночі була масована атака іранських дронів. БпЛА заходили на столицю з різних напрямків. Силами і засобам ППО в повітряному просторі Києва було виявлено і знищено біля десятка ворожих цілей. Дякуємо охоронцям нашого неба за відмінну роботу! На жаль, у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста зафіксовані випадки падіння уламків. Попередньо, є пошкодження житлових будинків. Двоє травмованих в Дарницькому р-ні: дівчина 19 років та чоловік 23 років (осколкові поранення), вони госпіталізовані до лікарні. В Шевченківському районі під час ліквідації наслідків врятовано одну людину. Інформація оперативного зведення оновлюється. Бережіть себе і не нехтуйте сигналами тривоги", – повідомив начальник КМВА Сергій Попко. 

У ПС ЗСУ оголосили відбій по областях.

Удари РФ по Україні: останні новини

11 липня російські загарбники здійснили масований удар по Херсону. Поранення дістали пʼятеро людей. Також внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено житлові будинки.

10 липня окупанти вдарили авіабомбою по місцю видачі "гуманітарки" в Оріхові. Рятувальники розбирали завали кілька годин. Внаслідок атаки загинули семеро людей.

Вас також можуть зацікавити новини: