В окупантів намічаються величезні проблеми на Херсонському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов припустив, якою буде операція ЗСУ з вигнання російських військових з лівобережної частини Дніпра в Херсонській області.

Про це, а також про проблеми росіян він розповів під час ефіру на своєму YouTube-каналі.

"Ми будемо їх гнати на лівому березі, не переймайтеся. У нас немає такої переваги, щоб ми могли підняти війська і йти в лобову атаку. Ми планомірно знищуємо їхні вогневі здібності. Фактично наша щоденна робота призведе до того, що оборона посиплеться практично сама", - упевнений експерт.

Жданов прогнозує, що в результаті таких дій ЗСУ у росіян не буде вистачати ресурсів для ведення війни - це пальне, продовольство, боєприпаси.

"Вивезення поранених і вбитих - тут теж буде величезна проблема, тому що з пораненими дуже важка організація тилового забезпечення", - говорить військовий експерт.

"У них плече вивезення поранених становить сотні кілометрів. Уявіть, якщо вони у Севастополь в госпіталь з Херсона везуть поранених. Скільки вони туди їх довезуть?"- запитав Жданов.

Що відбувається на Херсонському напрямку

5 жовтня Путін підписав псевдодокументи про "прийняття до складу РФ" низки українських областей, серед них - Херсонська. Напередодні РФ організувала псевдореферендум з цього питання.

Потім окупанти оголосили про "евакуацію" населення з правого берега окупованої Херсонської області на лівий. Колаборанти також втекли звідти через страх контрнаступу ЗСУ.

В українській владі не відкидають, що росіяни на цьому напрямку вдадуться до провокацій - можуть обстріляти житлові масиви Херсона і звинуватити в цьому ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: