Слідом за Німеччиною ще дві країни виступили проти передачі Україні касетних боєприпасів

Британський прем'єр Ріші Сунак та міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес не підтримали передачу Україні касетних боєприпасів.

Іспанія та Британія не підтримали рішення Сполучених Штатів надати Україні касетні боєприпаси для допомоги у прориві російських оборонних ліній.

Як повідомляє телеканал RTVE, міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес під час спілкування з журналістами заявила, що не поділяє дане рішення і виступає "проти" планів США відправити касетні снаряди Україні, проте "поважає рішення суверенної країни".

"Певна зброя і бомби не можуть бути надані за жодних обставин... Ні - касетним снарядам і так - допомозі для законної оборони України", - зазначила Роблес.

У свою чергу британський прем'єр Ріші Сунак підкреслив, що "не заохочує" використання касетних боєприпасів, і нагадав, що Британія підписала Конвенцію про їх заборону, повідомляє телеканал Sky News.

"Ми будемо продовжувати робити свій внесок у підтримку України проти незаконного і неспровокованого вторгнення Росії, але ми зробили це, надавши важкі бойові танки і нещодавно – далекобійну зброю, і сподіваємося, що всі країни зможуть продовжувати підтримувати Україну", – додав він.

Касетні боприпаси для України

На початку березня 2023 року Україна попросила у США касетні боєприпаси. У запит увійшла бомба повітряного базування МК-20, яку можна переобладнати для подальшого застосування за допомогою безпілотників.

6 липня 2023 року стало відомо про те, що США ось-ось можуть схвалити відправку касетних боєприпасів Україні.

7 липня видання Washington Post повідомило, що президент США Джо Байден схвалив надання Україні касетних боєприпасів. Повідомлялося, що про їх вилучення із запасів Пентагону нібито оголосять 7 липня.

7 липня 2023 року Німеччина виступила проти відправки касетних боєприпасів Україні.

8 липня 2023 року заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль заявив про те, що однією з основних причин, чому США вирішили передати Україні касетні боєприпаси є більш повільні темпи контрнаступу, ніж сподівалися в Пентагоні.

Вас також можуть зацікавити новини: