зсу, война, українські воїни / 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан розповів, чого очікувати на південному фронті, зауваживши, що точитимуться "надзвичайно виснажливі бої".

"Найближчим часом будуть тривати запеклі, надзвичайно виснажливі бої. У нас не буде легкої прогулянки. Росіяни повністю наситили саме Запорізький напрямок, взагалі весь південь, своєю піхотою і своїми силами", - зазначив Кузан в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо того, що відбувається з російською армією на півдні України, зокрема у Запорізькій області.

Він навів приклад, що в район Роботиного "все більше перекидається десантно-штурмових підрозділів, російський спецназ".

Відео дня

"Тобто вони готуються до піхотних боїв, боїв в окопах, боїв в укріпленнях і до наших штурмів їхніх позицій", - сказав експерт.

Так, додав Кузан, іще очікуються "тривалі кровопролитні бої".

"Але найголовніше, що самі росіяни… (Говорять – УНІАН), що від початку нашого наступу вони не мають ротації, вони, мовляв, виснажені, вони демотивовані, вони не бачать своїх перемог, своїх успіхів, навпаки бачать наше просування. Ось це якраз відповідь до того, чи ефективний наш наступ", - зауважив він.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, Збройні сили України досягли тактично значущих успіхів у західній частині Запорізької області, і, ймовірно, просуваються через найскладнішу серію оборонних позицій загарбників. Українські захисники вважають, що прорвали найскладнішу лінію оборони противника в цьому районі і тепер зможуть просуватися швидше.

Як зазначається Інститут вивчення війни (ISW), на тлі просування українських військ на Запорізькому напрямку Росія перекинула туди частину окупантів з-під Кремінної Луганської області. Йдеться про елементи елітного формування – частини 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії.

Зауважується, що такі маневри свідчать про те, що російські війська можуть використовувати відносно елітні підрозділи для посилення критичних ділянок Запоріжжя. Відсутність значних оперативних резервів змусить російське командування проводити подальші бічні передислокації та ухвалювати рішення про те, яким ділянкам фронту віддати пріоритет.

Вас також можуть зацікавити новини: