Експерт відповів, чи витримає Україна масові нальоти дронів щодня / фото Бригада швидкого реагування Нацгвардії "Рубіж"

Росія отримає до 800 ударних БПЛА на місяць. Тож, за один день окупанти можуть запустити по Україні приблизно 30 дронів.

Військовий експерт Олександр Коваленко у коментарі "Фокусу" відповів, чи витримає українська ППО такі масовані щоденні атаки окупантів. За його словами, РФ збирається вивести удари дронами на системний і масштабний рівень.

"Поки невідомо, коли цей момент настане. Зараз ми бачимо обмеження в масовому застосуванні дронів. Найімовірніше, (російські військові - УНІАН) накопичують їх для масованих ударів рівня 29 грудня 2023 року. Схожий сценарій і з крилатими ракетами", - розповів Коваленко.

Відео дня

Проте приділяти увагу вдосконаленню ППО потрібно, причому не тільки мобільних груп. Варто використовувати повітряні групи: легку штурмову авіацію та ударні вертольоти. Для таких цілей підійде турбогвинтовий штурмовик Super Tucano від бразильської компанії Embraer, ударні вертольоти Bell AH-1 Super Cobra і Viper, пояснює оглядач.

Питання поставок такої техніки потрібно ставити західним партнерам. Командувач сухопутними військами ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський уже зробив спробу: 12 січня цього року в інтерв'ю Reuters він закликав США надіслати американські штурмовики А-10 Thunderbolt, а для підтримки піхоти вертольоти різних серій. Також генерал озвучував потреби у вертольотах AH-64 Apache, AH-1 Super Cobra і UH-60 Black Hawk.

Атаки дронів

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що російські окупанти після першого контракту на постачання БПЛА з Ірану змогли налагодити власне виробництво, яке вже працює в Єлабузі. 

Аналітики ISW зазначали, що Росія запустила виробництво бюджетного аналога іранського БПЛА Shahed під назвою "Яструб". Він має дальність польоту 350 кілометрів і бойову частину 800 кілограмів.

Вас також можуть зацікавити новини: