Окупанти намагаються наступати на Бахмут з двох напрямків / фото УНИАН

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан заявив, що південь і північ Бахмута Донецької області – це основні напрямки, на яких російські війська намагаються проводити наступ.

В ефірі Апостроф TV він пояснив, що  "південь Бахмута" – це Курдюмівка та з того напрямку на Часів Яр та Консантинівку, де зараз окупанти намагаються піднятися на висотки. Проте ЗСУ утримують ворога на певних рубежах. 

Водночас "північ Бахмута" – це зона від Червоної гори до Соледару. Ці кілька десятків кілометрів російські окупаційні війська теж намагаються продавити, упершись у лінію оборони українських захисників в районі річки Бахмутки та залізниці. 

Відео дня

За словами Світана, що у ворога це вийшло в районі східної частини Соледара. Проте росіяни вперлися в ту ж річку Бахмутку, де частина міста знаходиться на річці, і наші війська утримують там позиції. 

При цьому експерт зазначив, що найбільший тиск ворог чинить саме там. Світан додав, що українські війська стоять у режимі активної оборони, виконують певні тактично-оперативні дії, і Бахмуту поки що нічого не загрожує ні з півдня, ні з півночі.

Ситуація в Бахмуті

Українські захисники героїчно тримають оборону Бахмута вже понад півроку. За цей час цей населений пункт Донецької області став містом-фортецею. 

Медик ЗСУ розповів про приблизну кількість поранених українських військових у боях під Бахмутом та Соледаром. Він заявив, що останні дні були "напруженими" на цій ділянці фронту. 

Колишній командувач Збройних сил США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес вважає, що Бахмут та Соледар перебувають під постійною атакою російських військових та найманців, тому, що голова "ПВК Вагнер" Євген Пригожин має певні плани щодо Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: