Олександр Коваленко оцінив плани окупантів щодо повторного нападу на Харків / фото ua.depositphotos.com

Якщо окупаційні війська РФ дійсно розглядають план нового нападу на Харків, то зосередженими на сході та території Росії силами та засобами реалізувати його вони не зможуть. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

"Якщо ми говоримо про план з окупації Харкова, то тими силами та засобами, які зараз зосереджені не тільки на Лимано-Куп’янській осі, а й з боку Російської Федерації, його реалізувати неможливо. Цієї кількості критично недостатньо. По всій Лимано-Куп’янській осі, по всьому фронту, зосереджено дві групи військ – "Центр" і "Захід". Загальна чисельність цих двох груп військ трохи понад 100 тис. особового складу", – наголосив він в ефірі телеканалу Freeдом.

Ці 100 тисяч окупантів вже більше шести місяців намагаються наступати по тій осі, не маючи особливого успіху. За словами Коваленка, їхнім "найбільш оглушливим успіхом" за останній час стало захоплення села Крохмальне.

Відео дня

Захоплення цього населеного пункту жодного стратегічного значення для фронту не має, пояснив він. За час боїв там були знищені всі житлові та господарські будівлі.

"Якщо це все проєктувати на наступ у напрямку Харкова, оточення міста-мільйонника і його захоплення, то ми можемо собі тільки теоретично уявити, яким має бути угруповання в нинішньому стані російських окупаційних військ, щоб реалізувати такий задум, такий план. Плани у них можуть бути, але тільки у форматі фантазії", – резюмував оглядач. 

Війна в Україні: важливі новини

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення. Зазначалося, що найбільш складною ситуація є на Авдіївському та Марʼїнському напрямках. 

Тим часом окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста. Ввечері 27 січня вибухи пролунали у Харкові, Полтаві та Кременчуці. На Полтавщині працювала ППО. Відомо, що є влучання у промисловий обʼєкт на території Кременчуцького району, що спричинило пожежу.

Вас також можуть зацікавити новини: