"Мозир обрали не випадково": Жданов пояснив плани РФ щодо втягування Білорусі у війну

Нагадаємо, за даними української розвідки, Росія хоче втягнути Білорусь у війну проти України, влаштувавши провокації в Мозирі.

Росія не просто готова влаштувати провокації в Мозирі, щоб нарешті втягнути Білорусь до прямого вступу у війну проти України, а й піде на такий крок.

Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, білоруське місто Мозир не випадково вибрали як ціль, адже таким чином Москва може вирішити одразу два питання: 

  • створює для Білорусі привід для війни з Україною; 
  • якщо диверсія буде зроблена не тільки в житлових будинках, а й на Мозирському нафтопереробному заводі, тоді Білорусь стає на 100% залежною від Росії у постачанні палива.

"Це ще один важіль тиску на самого Лукашенка", – вважає Жданов.

Експерт переконаний, що інформацію про провокації Росії в Білорусі може публікувати хоч весь світ, але там дуже невисокий відсоток населення дивиться й вірить новинам, які оприлюднюються за межами їх країн.

Як писав УНІАН, 24 червня стало відомо про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Можливі провокації можуть бути подані, як відповідь України на проведені авіаудари. 

Українські розвідники допускають, що сьогоднішні удари по півночі України з території Білорусі були спробою Росії, зокрема, втягнути у бойові дії армію Лукашенка.

Як повідомляв УНІАН, Інституту ведення війни заявив, що малоймовірно, що диктатор Олександр Лукашенко вступить у війну проти України від імені РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: