Росіяни можуть ще раз спробувати захопити Київ / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олександр Коваленко спрогнозував, скільки військової техніки знадобиться росіянам для того, щоб здійснити нову спробу захопити Київ з боку Білорусі, яка матиме шанси на успіх.

"24 лютого 40 тисяч "елітних" окупантів не змогли взяти Київ, то скільки "чмобиків" треба відправити на його штурм? Явно не 40 тисяч. Давайте припустимо, що 60 тисяч. 60 тисяч це, грубо кажучи, 75 БТГр. А тепер найцікавіше - яка комплектація технікою БТГр?... Для 75 БТГр, що готуються до вторгнення в Україну, необхідно накопичити 825 танків, 2 475 ББМ, по 900 САУ і РСЗВ, 225 ЗРК/ЗРПК і РЕБ", - припустив експерт.

За його словами, такого ресурсу на території Білорусі і близько на сьогодні немає:

Відео дня

"Навіть 10-ї частини від нього. Так, вони звозять в Білорусь техніку, але не в такій кількості. Але, припустимо, звезуть, хоча не звезуть, що потім? А потім - формування ударного угруповання, що так само займає енну кількість часу і витрати енного ресурсу. Якщо ж все вищевикладене для цих 75 БТРг проігнорувати і відправити в Україну маршові батальйони - то це буде м'ясорубка. Безглузда і нещадна м'ясорубка, яка закінчиться навіть швидше, ніж протистояння на північному плацдармі в лютому-березні цього року", - упевнений Коваленко.

Новий наступ РФ на Київ: що повідомлялося

Нагадаємо, днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що РФ готує 200 тисяч військовослужбовців, щоб кинути їх на війну проти України, росіяни можуть зробити ще одну спробу захопити Київ:

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм йти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн-все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно представляють для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 мільйона чоловік. Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не сумніваюся, що вони знову підуть на Київ".

Військовий експерт, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін оцінюючи загрозу нового наступу РФ на Київ, зазначив:"Я сумніваюся, що можна захопити Київ такою кількістю солдатів, але можна здійснити спробу його оточення".