Україні потрібно більше зброї, щоб підтримувати темп наступу / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські війська, схоже, нездатні впоратися із наступальними зусиллями України на кількох театрах військових дій. Різноманітні атаки Києва сіють хаос на півдні України, у Криму і навіть у межах російських кордонів, зазначив колишній командувач військами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю Newsweek.

За його словами, обидві сторони сподіваються домогтися успіхів до сильних дощів і настання холодів.

Відзначається, що Києву будуть потрібні більш передові західні технології, щоб підтримувати темп наступу.

Відео дня

"Всякий раз, коли я чую, як хтось із Пентагону говорить: "Українцям це не потрібно...", я думаю, ці люди поняття не мають, про що говорять. Вони не розуміють, що намагаються зробити українці. Вони мислять дуже лінійно. Мене це вражає", - заявив генерал.

Ходжес впевнений, що вирішальною територією війни є Крим:

"Україна ніколи не зможе відновити свою економіку, поки Росія окупує Крим, тому що всі її порти на Чорному морі будуть заблоковані. Це неприйнятно для українців".

Вражаючою генерал при цьому назвав ймовірність того, що Чорноморському флоту РФ зараз доведеться покинути Севастополь у зв'язку з його уразливістю перед високоточною зброєю великої дальності. Але це ще не підтверджено, сказав Ходжес.

Наступ ЗСУ - актуальне

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська перекидають свої резерви під Бахмут Донецької області. Вони намагаються перешкодити українським військовим розвинути наступ і пройти на північ від міста.

За даними британської розвідки, у районі Великої Новосілки під Вугледаром Україна звільнила щонайменше 125 кв км територія.

Вас також можуть зацікавити новини: