"Росія перелякана": генерал оголосив про початок переломного етапу війни

Противник вичерпався, впевнений Микола Маломуж.

Наступ Збройних сил України на півдні – це початок переломного етапу війни.

Таку думку висловив екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії Микола Маломуж в ефірі FREEDOM.

"Я думаю, що у будь-якому випадку це все-таки початок переломного етапу, тому що противник вичерпався. Він робив неодноразові паузи... Ми ж підготували резерви, провели велику мобілізацію, отримали більшу частину техніки і високоточного озброєння... Джерела по лінії розвідки кажуть, що Росія перелякана", – заявив він.

"Це ще може бути не генеральна наступальна операція, але у неї хороші передумови. Те, що ми звільнили населений пункт Сухий Ставок і ряд інших територій, коли вже є факти втечі 109-го полку "ДНР" і російських десантників... Це вже конкретний провал російської операції, – додав генерал. – Чому ми там почали? Звичайно, це найважливіший стратегічний напрямок. Ми можемо відрізати противника від основних комунікацій, особливо від Криму, і створити умови до оточення або втечі їхньої".

При цьому Маломуж нагадав про старт перекидання третього армійського корпусу РФ в Україну.

"Ми всі дивилися кадри переміщення третього армійського корпусу по Криму, переміщення танків Т-80 і Т-90, це новітні танки, новітні БТРи... Ми не могли допустити, щоб вони розмістилися на основних напрямках в Херсонській або Запорізькій областях і створили нам ще більшу проблему".

"Я думаю, рішення (про наступ ЗСУ) ухвалювалося вчора, остаточне. І сьогодні ця операція почалася", – резюмував генерал.

Наступ ЗСУ на півдні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Вас також можуть зацікавити новини: