Білоруські військові залишаються біля українського кордону / фото ua.depositphotos.com

Наразі вздовж українського кордону від Волинської до Чернігівської областей розташовано близько 1800 військових Білорусі

"Для того, щоб легітимізувати присутність ЗС РБ у прикордонних районах та відповідно на полігонах, замість прийняття правового рішення президентом Лукашенком щодо застосування військової організації, що визначено їхнім законодавством, вони постійно продовжують тренування та навчання. У такий спосіб вони закріплюють присутність ЗС РБ у прикордонних районах з Україною", -  повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами генерала, там є озброєні броньованою технікою батальйони та артилерійські підрозділи. Однак  більша частина військ перебуває у глибині Білорусі.

Відео дня

"Якщо країна-агресор прийняла рішення на рівні президента щодо застосування збройних сил Росії, то у Республіці Білорусь ця правова дія не відбулася. Одна справа - запускати зі своєї території техніку та солдат ворожої країни на українську землю, інша - прийняти рішення стосовно застосування ЗС РБ і вже точно стати в один ряд із Путіним", - додав Наєв.

Війна в Україні - новини з Білорусі

У вересні Європарламент визнав білоруського диктатора Олександра Лукашенка причетним до війни проти України на рівні з Володимиром Путіним і закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт.

16 жовтня Білорусь розпочала перевірку бойової готовності своїх збройних сил.

Вас також можуть зацікавити новини: