Не Бахмут: експерт відповів, де окупанти намагаються оточити ЗСУ

Російська армія виконує наказ кремлівського диктатора Путіна щодо повної окупації території України. Їхнє завдання – знищити якнайбільше українців. Однак окупаційні сили поступово видихаються на основних чотирьох напрямках. Водночас наразі дуже напружена ситуація в Мар'їнці Донецької області.

Як повідомив в інтерв'ю OBOZREVATEL військовий експерт Владислав Селезньов, росіяни намагаються оточити українські сили в Мар'їнці, щоб розвинути наступ на інше місто.

"Де-факто український Генеральний штаб визначив чотири точки застосування основних сил путінської армії – це Кремінна, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка. Причому в Мар'їнці зараз складніша ситуація. Росіяни намагаються взяти в оперативне оточення угруповання наших сил, які обороняють Авдіївку. Тому, коли західні аналітики говорять про те, що путінська армія видихається, вони певною мірою мають рацію. Наприклад, російських десантників, які донедавна воювали в районі Авдіївки, зараз перекинуто на Бахмутський напрямок", - зазначив експерт.

Відео дня

Селезньов зауважив, що у Бахмуті окупаційна армія намагається використати перевагу та ще більше наситити особовим складом, бронетехнікою, артилерійськими системами свої підрозділи, щоб зламати український опір. Це свідчить про те, що окупанти не можуть перемістити резерви з інших місць призначення.

При цьому окупанти намагаються готувати нове гарматне м'ясо та озброювати його. Експерт зауважив, що комплект сил та засобів, які нині формуються на території Бєлгородської області, свідчить про те, що там є до 30 батарей ствольної реактивної артилері. Вони проходять процедуру отримання відповідних ресурсів. У районі Нового Оскола створено потужний хаб, де Росія зосереджує свої озброєння та боєприпаси до них. Нещодавно стало відомо, що 350 одиниць техніки, зокрема бронетехніки й танків, зосереджено на одному з військових об'єктів на території Бєлгородської області й створено великий склад боєприпасів.

"На тлі заяв про те, що у російської армії снарядний голод, концентрація снарядів в одному місці навряд чи свідчить про це. Знову ж таки, за оцінками фахівців щодо можливостей російської оборонної промисловості з виробництва боєприпасів, російська промисловість може випускати від 1500 до 4000 снарядів на добу. Тому говорити про те, що ресурс у плані артилерії та боєприпасів у росіян відсутній, некоректно. Недооцінка противника може призвести до фатальних наслідків", - зазначив експерт.

Ситуація на фронті: головні новини

За останню добу Сили оборони відбили понад 130 атак на 5 напрямках, де зосереджені основні сили противника. "Гаряче" в Бахмуті, де точаться дуже жорсткі бої. Втім, аналітики ISW вважають, що російським військам не вдасться найближчим часом оточити місто.

Крім того, окупанти мали певні успіхи у напрямку Білогорівки і вже впритул наблизились до населеного пункту.

Щодо ситуації у Мар'їнці, в ЗСУ кажуть, що атаки дуже інтенсивні. Їхньою метою було саме місто, а вірніше, його руїни.

Вас також можуть зацікавити новини: