Військовий Кирило Сазонов припустив, якою буде наступна атака РФ по Україні / УНІАН

З огляду на масовані удари РФ по Україні взимку 2022-2023 року, українці очікували повторення тих подій і цієї зими. Проте відсутність таких обстрілів до цього моменту не означає, що взимку буде спокійно. 

Політолог та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі "24 каналу" зазначив, що поки були окремі ракетні удари та атаки дронами. Він наголосив, що не варто себе заспокоювати – росіяни можуть готуватися до масованих ударів по українській енергосистемі.

На думку військового, сумнівно, що ворог відмовиться від тактики терору, до якого вдавався минулої зими. Можливо, противни чекає на сильні морози. 

Відео дня

"Мені здається, що їм немає підстав відмовлятися від обстрілів взимку. Ми вже бачили масовані атаки "Шахедами". До цього були масовані удари ракетами. Логічно чекати, що незабаром буде комбінована атака. Але наша ППО працює. Наша розвідка працює", – додав Сазонов. 

Крім того, боєць ЗСУ нагадав, що у росіян немає значних успіхів на передовій. У таких ситуаціях окупанти завжди починають тероризувати цивільне населення. 

"Авдіївку вони беруть вже десь 2 – 3 місяці. Не можуть просунутися на Куп'янському напрямку. Тому їм залишається лише кошмарити населення, руйнувати інфраструктуру та виробництва. Хочуть лякати людей. Це їх тактика. Мені здається, що не буде тихо цієї зими", – резюмував Сазонов.

Атаки РФ по Україні: останні новини

Останнім часом росіяни кожної ночі атакують Україну ударними дронами. В ніч проти 25 грудня росіяни атакували українські міста 15-ма ударними БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 14 "шахедів".

Крім того, окупанти обстрілювали міста поблизу лінії фронту. Зокрема, ворог вкрив вогнем Чорнобаївку Херсонської області. Внаслідок атаки у Святвечір загинула жінка. 

Вас також можуть зацікавити новини: