Сили ППО збили майже всі російські дрони / фото t.me/SerhiyNaiev

У ніч на 24 грудня російські окупанти атакували територію Україні 15-ма ударними БпЛА типу "Shahed". Дрони запускали із району Приморсько-Ахтарськ – РФ.

Як повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ в результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 14 "шахедів".

Зазначається, що дрони збивали у межах Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської та Хмельницької областей.

Відео дня

Атаки дронів РФ на Україні

Російські окупанти активно використовують БПЛА для атак на нашу територію. Попри це, наша ППО дуже успішно їх збиває.

У Повітряних силах розповіли, що результативність мобільних вогневих груп дуже серйозно виросла за крайні три-чотири місяці. 

Ворог планує атаки дронів заздалегідь, він використовує різні маршрути, але точок входу в повітряний простір України кілька -  з окупованих територій чи з території Росії – це Курська, Брянська області. БПЛА заходять в окуповану частину Запорізької області і звідти уже розлітаються по різних маршрутах.

При цьому окупанти намагаються покращити свої БПЛА. Проводять модернізації та працюють над маскуванням, щоб їх було складніше виявляти та збивати нашим силам ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: