Росіяни втрачають на полі бою біля Авдіївки 70% бронетехніки, заявив Штупун / фото REUTERS

Російські окупанти через великі втрати у бронетехніці штурмують українські позиції в районі Авдіївки піхотою. Водночас після певної паузи зросла активність ворожої авіації.

"Противник після деякої перерви поновив застосування штурмовиків СУ-25 і гвинтокрилів Ка-52. Ще 7 військовослужбовців РФ здалися в полон, а загальні втрати окупантів за минулу добу сягнули 428 осіб. Також знищено 21 одиницю військової техніки противника", – розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Говорячи про ситуацію на Авдіївському напрямку, він зауважив, що в районі Степового тривають запеклі бої.

Відео дня

"Ворог рветься за залізницю, але всі російські підрозділи, які намагаються підійти до Авдіївського коксохіму, або відступають, або знищуються. Ворог атакує піхотою, тому що бойова робота його техніки ускладнена погодними умовами, а також значними втратами. Тобто якщо росіяни кидають вперед бронетехніку, то 70% не повертається з поля бою", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини

Українські захисники знищили російський бомбардувальник Су-24М. Ворожий літак під прикриттям винищувача Су-30СМ намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одеської області. Його "приземлили" в районі острова Зміїний.

Тим часом в окупованому Криму українські дрони вдарили по нафтовому терміналу. Це була спільна операція Головного управління розвідки Міністерства оборони і Служби безпеки України.

Вас також можуть зацікавити новини: