Модернізована ракета Х-101/555, що стріляє тепловими пастками, - правда чи нова брехня від Росії / Колаж УНІАН, фото скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко оцінив ролик про "модернізовану" ракету РФ Х-101/555, яка 29 грудня під час прольоту над Україною відстрілювала по наших територіях "тепловими пастками". 

Відео з надзвичайно "потужними" здібностями боєголовки на рівні "wunderwaffe" потрапило в мережу в день масованого ракетного удару. Українці не зрозуміли, що це було - здивованими вигуками в нашому інформаційному просторі скористалася пропаганда РФ, зазначив Коваленко. 

Ось це відео: 

Однак, якщо говорити "за фактом", Росія всього лише додала до старої версії Х-101/555 систему відстрілу пасток Л-504 862-4-22, тому ні про яку "страшну" модернізацію ми говорити не можемо, натякнув Коваленко. 

"За ідеєю, відстріл пасток здійснюється при вході ракети в зону з ешелонованою ППО, або коли система попередження про опромінення РЛС сигналізує про загрозу, за рахунок чого і спрацьовує відстріл", - пояснив він. 

Експерт акцентував, що на ракети Х-101/555, окрім системи Л-504 862-4-22, можна також встановити систему оптичної корекції траєкторії за супутниковими знімками "Отблеск-У". Таке доповнення значно підвищує точність ракети за рахунок зіставлення контурів місцевості і бази її візуальних зображень, але незрозуміло, чи встановила цю систему Росія. 

Також складно оцінити, наскільки дієві ракети Х-101/555 у своєму новому варіанті в прориві систем ППО України. Поки що результат, скоріше, не на користь Росії.  "Складно сказати, наскільки це все допомагає російським ракетам проривати наше ППО, але, в ніч з 28 на 29 грудня з 90 ракет Х-101/55 було збито 87. Не знаю, але здається, що не особливо...", - вказав Коваленко. 

Київ у жалобі через дії РФ - статистика смертей постійно зростає

 Напередодні Нового року в столиці та інших містах України "не святковий настрій": Росія зіпсувала чарівний період масованою ракетною атакою 29 грудня. Ворог використав, щоб "принести" в домівки українців біду, близько 158 повітряних цілей - летіли балістичні ракети і дрони. Про це вчора говорив Головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Сьогодні в столиці з-під завалів дістали тіло 16 жертви атаки РФ, хоча раніше ця статистика зросла до 13 осіб. За даними мера Кличка, також через удар армії РФ постраждало 32 людини. 

Вас також можуть зацікавити новини: