Стало відомо, скільки окупантів зараз під Бахмутом / фото wikimedia.org

Російська армія утримує на Бахмутському напрямку майже 80 тисяч військових та не жаліє ні людей, ні озброєння, ні ресурсів. 

Про це повідомив в ефірі загальнонаціонального інформаційного телемарафону прес-офіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Р. Дашкевича Олег Калашніков.

"На сьогодні можемо тут спостерігати приблизно 19 угруповань дивізійного рівня, 21 полк, 15 окремих батальйонів і 18 зведених тактичних підрозділів та рот. Загальна кількість, яка перебуває на нашому напрямку, досить значна — десь під 80 тисяч. Командування армійського рівня або армійського корпусного рівня. Бахмут для нього дуже болюча тема, і ворог не жаліє ні людей, ні озброєння, ні ресурсів", - сказав Калашніков.

Відео дня

Він підкреслив, що на сході України ворог зазначає дуже значні втрати як взагалі по фронту, так і на Бахмутському напрямку. 

За його словами, за минулий місяць тільки по ОСУВ "Хортиці" ворог втратив десь біля 11 тисяч особового складу. 

"На грудень можна сказати, що в неї з озброєння, з техніки налічувалося 24 танки. Вона отримала 40 бойових броньованих машин і довела цю кількість до 98. Артилерійських систем у них більше 100 калібра за 30, мінометних систем 82, 120 калібр – теж біля 30. І десь 17 РСЗВ. Тобто ворог, можна сказати, віднаходить у себе резерви. Він знімає у себе зі зберігання озброєння і поповнює ті бойові бригади, які знаходяться на лінії фронту", – повідомив Калашніков.

Він також відмітив, що схожа ситуація спостерігається й в 98 десантно-штурмовій бригаді, яка також задіяна у боях на східному фронті та перебуває на північному фланзі.

"Вони отримали 40 бойових машин, отримали також міномети. Тобто постійний цей потік є. Ми їх знищуємо, однак вони віднаходять ресурси. Але це вже не ті ресурси, які ми могли спостерігати раніше, навіть у минулому році", – пояснив Калашніков.

Війна в Україні - ситуація на фронті

30 листопада Олег Калашніков повідомляв, що погіршення погодних умов ускладнює для ворога використання важкого озброєння та техніки на відкритих ділянках. Через це росіяни здебільшого тиснуть піхотою. 

Пізніше повідомлялося, що російські окупанти впродовж 16 грудня незначно просунулися на трьох напрямках: біля Бахмута, Авдіївки та Вербового.

Вас також можуть зацікавити новини: