"Шахеди" навмисно запустили саме сьогодні, впевнений Подоляк / колаж УНІАН, фото president.gov.ua, t.me/VA_Kyiv, кадр з відео

Найбільша за всю війну російська атака дронами-камікадзе проти України була приурочена до Дня пам'яті жертв Голодомору, який відзначається саме сьогодні. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він наголосив, що "Росія завжди ненавиділа Україну" і протягом тривалого історичного проміжку часу намагалася її знищити, захопити території і заселити їх росіянами.

"Саме тому сьогодні, в день пам'яті 7 млн жертв російського геноциду 30-х років минулого століття – Голодомору, Росія провела масовану атаку України дронами, переважно атакувавши серце України – Київ. І робила Росія це навмисно, символічно, намагаючись принизити нашу пам'ять, цілячись виключно в цивільні об'єкти. Маючи намір масово вбити цивільних, налякати, принизити, зламати", – каже Подоляк.

Радник голови ОП наголосив, що це чергове свідчення того, чому переговори з Росією не мають сенсу. У своєму зверненні, адресованому, ймовірно, до Заходу, він закликав припинити бачити в Росії "хоч і відсталу, але частину сучасної цивілізації".

"Перестаньте годувати ru-вбивць надією, що й цього разу вони зможуть уникнути жорстокої відповідальності, вийти сухими з води, залишитися безкарними. Перестаньте провокувати їх своїми "слабкостями" на посилення атак. Час усвідомити: Росія обов'язково має програти", – заявив Подоляк.

Нічна атака "Шахедів"

Як писав УНІАН, цієї ночі Україна зазнала наймасштабнішої атаки дронами-камікадзе "Шахед" за увесь час війни. За підрахунками Сил Протиповітряної оборони, ворог загалом використав 75 безпілотників, з яких вдалося перехопити 74. Атака тривала більше 6 годин, сили ППО працювали у шести областях.

Під час атаки було пошкоджено повітряну ЛЕП в столичному регіоні. Через це енергетикам довелося вдатися до аварійних відключень, аби відновити пошкоджену інфраструктуру.

Столична влада також повідомила про падіння уламків на житлові будинки та об'єкти інфраструктури в різнимх районах Києва. Є постраждалі.

Вас також можуть зацікавити новини: