Ні грошей, ні документів: Росія "кинула" в'язнів зі "Шторму-Z"

Штурмовики з російських колоній скражаться, що РФ не виконує свої обіцянки.

Росіяни "кинули на гроші" в’язнів, які були завербовані до штурмових загонів "Шторм Z".

Як повідомляє Центр національного спротиву, більшість ув’язнених, які воювали в складі загонів "Шторм Z", не отримали виплат, які їм обіцяло міністерство оборони РФ, а також документів про зняття судимості.

Йдеться як про зарплату, так і про виплати за поранення або інвалідність, отриману внаслідок участі в бойових діях. Крім цього, самі "контракти" на службу в "Шторм Z", як виявилось, насправді нерідко укладались не з міноборони РФ, а з так званим "головою ДНР" про "участь в добровольчому формуванні".

"Тобто, юридично ці ув’язнені навіть не є військовослужбовцями ЗС РФ, що не дає їм права на будь-які соціальні та фінансові гарантії", - йдеться у повідомленні.

Війна в Україні - окупанти з "Шторму- Z"

За даними британської розвідки, російські бойовики "Шторм-Z" виконують бойові завдання на фронті у війні проти України з незагоєними ранами та ампутованими кінцівками. На думку британців, існування підрозділів "Шторм-Z" вказує на проблеми в російській армії при проведенні наступальних операцій у війні проти України. Цим підрозділам приділяється найменший пріоритет для логістичної і медичної підтримки.

Російська влада відключає опалення у в'язницях, щоб змусити ув'язнених йти воювати в Україну. При цьому в багатьох регіонах Росії температура впала до -35°C. Таким чином, Путін вирішив використовувати холоди, щоб поповнити ослаблені війська в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: