Бойовики "Шторм-Z" воюють з незагоєними ранами та ампутованими кінцівками / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські бойовики "Шторм-Z" виконують бойові завдання на фронті у війні проти України з незагоєними ранами та ампутованими кінцівками.

"Досить імовірно, що члени російських підрозділів "Шторм-Z" повернулись до бойових обов'язків з незагоєними ранами, і навіть після ампутацій кінцівок", - повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X, посилаючись на дані розвідки.

Зокрема, це випливає з достовірних свідчень, що члени "Шторм-Z", донецькі бойовики і "вагнерівці" часто отримували мінімальне лікування, або взагалі обходились без нього.

Відео дня

За даними розвідки, імовірно, що засуджені рекрути, які складають значну частину підрозділів "Шторм-Z", отримують неякісне лікування.

"Одна з причини полягає у тому, що ув'язненим часто бракує документів, необхідних для доступу у військові госпіталі", - йдеться у повідомленні.

"При зменшенні тиску на перевантажену військово-медичну систему, відсутність належної медичної допомоги на театрі бойових дій перекладе адміністративний і медичний тягар назад у військові частини" - сказано у повідомленні.

Підрозділи "Шторм-Z" у війні проти Україні - останні новини

У жовтні британська розвідка стверджувала, що існування підрозділів "Шторм-Z" вказує на проблеми в російській армії при проведенні наступальних операцій у війні проти України. Цим підрозділам приділяється найменший пріоритет для логістичної і медичної підтримки.

У листопаді представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що російське командування почало використовувати на фронті штурмові роти "Шторм Z", складені із злочинців, які не встигли потрапити до в'язниці.

Вас також можуть зацікавити новини: