Українська ППО надійно захищає небо / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

У ніч на 29 січня російська окупанти атакували територію України 8-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131".

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, дрони запускали з району Приморсько-Ахтарськ – РФ. Крім того, ворог атакував однією ракетою "Іскандер-М" з району Воронезької області та трьома ЗКР С-300 по Донецькій області з тимчасово окупованої території області.

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей", - зазначили у відомстві.

Відео дня

За словами військових, для захисту українців залучили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Як додали у Силах оборони півдня, вночі ворог атакував південні регіони дронами-камікадзе, які було збито у Миколаївській області.

"В зоні відповідальності Сил оборони півдня України підрозділами ППО збито чотири  БпЛА типу "Shahed-131/136" на Миколаївщині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок падіння уламків збитих дронів пошкоджено адміністративну будівлю, заклад освіти та будівлі у приватному секторі.

"На щастя, пожеж не спричинено, люди не постраждали", - запевняють військові.

Війна в Україні - атаки дронів

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що Росія отримає до 800 ударних БПЛА на місяць. Тож, за один день окупанти можуть запустити по Україні приблизно 30 дронів.

Foreign Affairs писав, що війна перетворюється на двобій безпілотників, і Україна в ньому програє.

Вас також можуть зацікавити новини: