Росія атакувала Одесу / фото t.me/truonline

Російські окупаційні війська у ніч на 23 квітня атакували житловий сектор Одеси дронами.

"Внаслідок ворожої атаки в житловому секторі Одеси пошкоджено будинки містян, сталося займання. Екстрені служби працюють над ліквідацією наслідків. Попередньо відомо про 7 постраждалих", - повідомляють Сили оборони Півдня.

Як додав мер Генадій Труханов, постраждало щонайменше 14 квартир. На місці працювали ДСНС, Муніципальна варта та інші екстренні служби.

"Вже відомо про 7 постраждалих. Попередньо без загиблих. Пересипська районна адміністрація розгортає на місці оперативний штаб для розселення і надання допомоги постраждалим одеситам. За уточненими данними врятовано 34 особи, з них 3 дітей", - йдеться у повідомленні.

Згодом очільник Одеської ОВА Олег Кіпер оприлюднив уточнену інформацію - внаслідок нічної дронової атаки по місту постраждали 9 людей. З них четверо - діти 12 і 9 років та двоє малюків, яким немає й року.

"Троє дорослих госпіталізовано до медзакладів міста, вони в стані середнього ступеня важкості, ще двоє відмовилися від шпиталізації, отримавши всю необхідну допомогу на місці. Четверо дітей також у стані середнього ступеня важкості в лікарні. Медики надають постраждалим всю необхідну допомогу", - запевнив Кіпер.

За даними регіонального главку Національної поліції, в обласному центрі пошкоджено цивільну інфраструктуру – житлові будинки, магазини, автомобілі містян. Один багатоквартирний двоповерховий будинок частково зруйновано з послідуючим займанням, яке оперативно загасили вогнеборці. На місці працюють правоохоронці та інші служби. Сформовано оперативний штаб для розселення і надання допомоги містянам. Фіксуються наслідки ворожої атаки, збирають докази злочину Росії, опитують громадян, надають їм психологічну допомогу, забезпечують правопорядок.

У прес-службі ГУ ДСНС додали: психологічну допомогу надано 27 особам. Від ДСНС залучались 10 одиниць техніки та 42 вогнеборці. Робота здійснювалась спільно зі службами взаємодії.

Як повідомили у Силах оборони півдня України, цієї ночі російські терористичні війська спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" по південних регіонах. Під прицілом ворога була промислова і припортова інфраструктура регіону.

В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось збити 11 баражуючих снарядів: 7 - на Одещині, 4 - на Миколаївщині.

Війна в Україні - атаки на Одесу

На світанку 20 квітня російські окупанти спрямували керовані авіаційні ракети Х-59 з літаків тактичної авіації по Одещині. Обидві цілі було знищено в акваторії Чорного моря. Вже зранку ворог завдав терористичний удар балістикою з тимчасово окупованого Криму по Одесі, уражений об'єкт інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, окупанти також завдали по Одесі та області чергового удару, запустивши три ракети, які вдалося збити, але уламки впали на житловий сектор, що призвело до руйнувань, поранено дитину.

З літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, ворог завдав ударів ракетами, ймовірно Х-59. Силами протиповітряної оборони знищено три ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: