Німеччина анонсувала поставку Україні додаткових САУ

Мова йде про постачання 18 колісних самохідних гаубиць RCH калібру 155 мм. Також буде поставлено протидронне обладнання.

Протягом останнього тижня Україна отримала від Німеччини 20 бронеавтомобілів Dingo, а також два тягачі-транспортери танків M1070 Oshkosh.

Як йдеться у повідомленні на сайті німецького уряду, загальна кількість переданих Україні німецьких бронеавтомобілів Dingo cтановить 50 (саме таку кількість планувалося поставити), а тягачів M1079 Oshkosh – 12.

Крім цього, уряд Німеччини анонсував постачання 18 колісних самохідних гаубиць RCH калібру 155 мм, 80 пікапів, 90 протидронних датчиків та засобів перешкод, два ангарні намети й сім вантажних автомобілів 8х6.

Допомога Німеччини Україні

19 вересня Україна одержала від Німеччини РСЗВ Mars II і бронетранспортери Dingo. У країні анонсували відправку Україні ще чотирьох САУ Panzerhaubitze 2000 і боєприпасів для них.

9 листопада Берлін передав Україні нову партію озброєння, куди, з-поміж іншого, було включено нові ракети до Iris-T SLM і спецтехніка. Передовий комплекс ППО IRIS-T пройшов "бойове хрещення" під час масованої атаки росіян у жовтні.

16 листопада уряд Німеччини оновив список військової допомоги Україні.

Німеччина є третім найбільшим військовим донором України.

Вас також можуть зацікавити новини: