Біля Бахмута є свіжі сили супротивника, зазначили в ISW / фото REUTERS

У місті Бахмут Донецької області та біля нього є сили російських загарбників, які зараз, схоже, не надто задіяні у боях.

Супротивник також може кинути в бій 2-гу мотострілецьку дивізію чи збройні формування, перекинуті з інших ділянок фронту, йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиками, наступальні дії російської приватної військової компанії "Вагнера" все ближчі до кульмінаційного моменту, і військам РФ, імовірно, для запобігання кульмінації потрібно буде задіяти значну кількість резервних сил.

Відео дня

"Можливо, їм вдасться це зробити, оскільки ISW помітив частини російських повітряно-десантних полків у Бахмуті та навколо нього, які, схоже, не надто задіяні у бойових діях на даний момент…", - йдеться у матеріалі.

Аналітики вважають, що лише наступальних дій найманців не вистачить супротивнику, щоб окупувати Бахмут.

Ситуація в Бахмуті - зараз це варто знати

Місто Бахмут стало епіцентром бойових дій. Бої за місто тривають вже не один місяць, і росіяни там зазнають величезних втрат. Варто зазначити, що українська сторона вирішила посилювати Бахмутський напрямок.

Вранці 15 березня Генштаб Збройних сил України повідомив, що у Бахмуті йдуть постійні позиційні бої.

На початку березня британська газета The Guardian, посилаючись на західних чиновників, писала, що втрати Росії під час спроб захопити Бахмут становлять до 30 тисяч загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: