ЗСУ продовжують утримувати Бахмут / фото УНІАН

Оборона Бахмута Донецької області виснажує сили і українських захисників, і російських окупантів.

Як говориться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у вівторок, 7 березня, напередодні Збройним силам України, ймовірно, вдалося стабілізувати оборонний периметр після просувань росіян на північ міста.

Зазначається, що удар росіян в районі 2 березня зруйнував міст на єдиній асфальтовій дорозі постачання в Бахмут, яка перебуває під контролем України. У розвідці Британії припустили, що, швидше за все, погодні умови перешкоджають зусиллям українських сил із поповнення запасів. У зведенні вказується, що ЗСУ все частіше вдаються до використання грунтових доріг.

Відео дня

Також британські розвідники акцентували, що проблеми із забезпеченням є і у росіян під Бахмутом, це особливо підкреслюють публічні розбіжності між групою "Вагнера" і Міністерством оборони Росії щодо розподілу боєприпасів.

Оборона Бахмута - новини

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів про останнє засідання Ставки верховного Головнокомандувача, де обговорювалася, в тому числі ситуація в районі Бахмута Донецької області. Він заявив, що позиція не відходити з Бахмута і посилити там оборону була підтримана на засіданні одноголосно.

Як заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, оборона Бахмута досягла поставлених цілей і стала великим стратегічним успіхом української армії. За його словами, Україні необхідно було виграти час і завдати важких втрат армії РФ. Військові відомства, зі схвалення президента, розробили стратегію, згідно з якою оборона ключового району була пріоритетним завданням.