У Донецьку немає військ Росії, стверджує експерт / фото REUTERS

З тимчасово окупованого Донецька вийшли війська РФ і розташувалися по напівпериметру міста.

Супротивник знаходиться біля міста, контратакує й намагається вести наступальні дії, розповів військовий експерт Роман Світан російській журналістці Юлії Латиніній. За його словами, ворогові раніше вистачало сил для того, щоб "проявляти активність" в районі Донецька і при цьому в самому місті залишати війська.

"Донецьк зараз порожній знову, до речі. Знову Донецьк порожній. З Донецька вийшли всі війська і розташувалися зараз... по півпериметру Донецька. В основному, - це в районі Авдіївки, Красногорівки та Мар'їнки. І там також намагаються наступати... - під Мар'їнкою, на Авдіївці намагаються контратакувати", - зазначив співрозмовник.

Світан підкреслив, що українські воїни атакують, а противники контратакують. "...там досить потужні таки контратаки, вони ще можуть їх організовувати... раніше їм вистачало сил проводити наступальні операції по периметру Донецька, і Донецьк був... повний від російських військ, а зараз він реально порожній. Зараз всі війська залучені до контратак і наступальних операцій у районі Донецька...", - додав експерт.

Ситуація на Донбасі - сьогодні це варто знати

Вранці 12 червня Генштаб Збройних сил України повідомив, що росіяни атакували наших воїнів на Бахмутському, Лиманському, Мар'їнському, Лиманській та Авдіївській напрямках і зазнали поразок.

Варто зазначити, що у червні від окупантів в Донецькій області звільнено цілу низку населених пунктів - Сторожове, Макарівка, Благодатне і Нескучне. Крім того, деокуповано село, розташоване в Запорізькій області, - Новодарівка.

Вас також можуть зацікавити новини: