ЗСУ відбивають десятки атак РФ на день / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

За 30 березня на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках Збройні сили України відбили 47 атак російських військ.

"Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка. Було відбито 47 атак противника на зазначених напрямках", - повідомляється в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення станом на 18:00.

Війна в Україні - ситуація на "найгарячіших" напрямках

У Генштабі поінформували, що:

Відео дня
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Стельмахівки, Кузьминого та Берестового;
  • на Бахмутському напрямку війська РФ продовжують штурмові дії міста Бахмут, але наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки;
  • на Авдіївському та Мар'їнському напрямках РФ вела наступальні дії в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Північного, Водяного, Красногорівки та Мар'їнки Донецької області, успіху не мала.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, за 30 березня авіація ЗСУ шість разів вдарила по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Українські прикордонники знищили дві групи найманців ПВК"Вагнера" у Бахмуті Донецької області.